Pelastusoppi (lainaus) "Uskonnollinen pelastus tarkoittaa toimintoa tai tapahtumaa, jossa ihminen pelastuu rangaistuksesta, joka on langetettu hänelle Jumalan tai jumalien asettamien sääntöjen rikkomisen tähden. Siten pelastus antaa pääsyn taivaaseen tai Jumalan yhteyteen. Uskonnosta ja sen tulkinnasta riippuen pelastusta voidaan pitää ihmisen omana aikaansaannoksena tai ihmisen ulkopuolelta tulleena asiana tai näiden yhdistelmänä" .

Eikö pelastusoppi sitten ole nähtävänä myös politiikassa? Tietysti on. Jopa maailma pelastuu, kun ihminen vain omaksuu oikean dogmin. Uudet uskonnot koostuvat taas uudestaan luonnonukonnoista. Nyt uskotaan myös uusiin synteihin, joista seuraan rangaistus. Ei tosin jonkun pilven päällä lymyilevän Jumalan toimesta, vaan luonnon kostona.

Luonnonuskonnoista näkyvämpänä ja äänekkäimpänä esiintyy ilmastouskonto. Uskotaan, että luonto kostaa, jos ilmakehässä jo valmiiksi olevaa kaasua, hiilidioksidia, päästää ilmakehään. Tästä seuraavat helvetin lieskat ja maapallo hukkuu tulimereen, tulvat pyyhkivät yli maanpiirin ja ihmiskunta häviää kadotukseen. Siksi on keksitty mantra, hiilineutraalisuus, joka pitää saavuttaa Suomessakin tästä noin 15-vuoden kuluessa.
Sitä kun iltaisin nukkumaan mennessään toistaa tarpeeksi monta kertaa, niin helpottaa. Aina tavatessa samanuskoisia, on syytä myös vahvistaa uskoa hiilineutraalisuuden rukouksin.

Ilmastouskonnon merkittävänä lahkolla länsimaissa, on vallalla energiasynti ja siihen lankeemusoppi. Ihminen lankeaa Suomessa energiasyntiin turvesuolla. Suota ei nyt saa kuokkia tai muuten hyödyntää, se pitää jättää luonnonhengille ja hallan panemaksi. Suosta voi nousta ilmaan paha henki, taas se hiilidioksidiksi kutsuttu paholainen. Sitä ei tavikset näe, mutta Ruotsissa on 16-tyttö, jolla on kyky nähdä se ja hän onkin ilmastopapiston opettaja. YK:ssakin hän puhui ja sai kansojen syvät rivit synnintuntoon.

Ilmastouskonnon tavoitteena on poistaa paha maailmasta oikealla asenteella maahan. Maan alta ei varsinkaan saa mitään energiaa kaivaa. Ilmaston henki suuttuu. Vain tuuli ja aurinko tuo autuuden. Varsinkin tähtien energiaan, ydinvoimaan, koskeminen räydyttää energiauskovaisen mielen. Ilmastouskonnon tavoitteena on saada kaikki maapallon ihmiset synnintuntoon ja tekemään jatkuvasti oikeita katumusharjoituksia. Oikea katuminen edellyttää luopumista energian kulutuksesta. Se onnistuu, kun ihmiskunta tajuaa, miten sähköä saa seinästä ja rahaa isiltä. Jos isiä ei ole, niin voi kysyä Kelasta. Jos Kelassa ei ole, niin voi pyytää velkaa pankeilta. Velkoja ei tarvitse maksaa takaisin, koska ei valtiotkaan maksa. Uudessa yhteiskunnassa, ilman energiaa, on kaikkea yllin kyllin. Vain oikea asenne ratkaisee. Asennetta voi käydä testaamassa istumalla kadulla, ja tutkimalla empiirisesti poliisin pippurikaasun moolimassa.